יום רביעי, 20 ביוני 2012

פסטיבל בירה בזמן אמיתי


ערב טוב לכולם.

פעם ראשונה ששמעתי על הפסטיבל הזה הייתה כמה שבועות קודם לכן כששאלתי את מוח הכוורת בפייסבוק אם יש איזשהו מידע לגבי קיומו של פסטיבל הבירה במעברות השנה. הפסטיבל היה אחד מאירוע הבירה החביבים עלי בשנה; הוא היה בחוץ, היו שנים שהיו בו הופעות, הוא היה עמוס באנשים והיו בו הרבה מאוד בירות מאת שלל סוגי מבשלות ויבואנים. זה היה סוג של Beers מוקטן אך פחות קלסטרופובי. מהר מאוד התברר כי פסטיבל במעברות לא יהיה השנה, אך פסטיבל דומה באופיו תוכנן לסוף מאי במתחם זמן אמיתי (לא בחום!). יופי טופי. אם יש משהו שהכבד והדיאטה שלי צריכים זה פסטיבל בירה בעיצומה של עונת ימי הסטודנט.

עם הופיעו לראשונה של החומר הפרסומי התחילו להתגלות שלל פרטים. הפסטיבל הוא השלישי במספרו, שזה מוזר. הוא אורגן בשיתוף פעולה בין זמן אמיתי ל-Beer&Beyond, מיזם הבירה של שחר הרץ, אחד מאוישות הסצינה הביראית (שעזב את הארץ מאז). והכי חשוב, הוא יתקיים במקום ובזמן שיאפשר לי להגיע אליו ולחזור ממנו בתחבורה ציבורית. לאט לאט גם החלו להיחשף המבשלות המשתתפות ושמחתי לראות שמות שלא יצא לי להיתקל בהם עדיין.

איני יודע אם מדובר בפאשלה או בהגזמה שיווקית, אך הובטחו 100 בירות שונות (כמו בפסטיבל מעברות האחרון, אגב) שבסופו של דבר לא היו. חוץ ממבשלות בוטיק הגיע יבואן אחד (זאטק) וכל שאר הבירות המיובאות הגיעו (אאל״ט) ממחסן הבירות של ביר אנד ביונד לצורך חיסולן עקב סגירת החנות. מצד אחד, זה גרם לכך שלא יצאתי באיזושהי תחושת פספוס על הבירות שלא שתיתי. מצד שני, היה פחות מבחר ממה שציפיתי.

השתדלנו להגיע מוקדם, אך כידוע במקרים כאלה זה לא תמיד קורה (או תמיד לא קורה). מצאנו את המקום די בקלות ואז נזכרתי שזו לא הפעם הראשונה שאני מגיע לאזור. שילמנו 30 בכניסה וקיבלנו כוס ממותגת. הטעימות בפנים היו במזומן ולא בקופונים שזה... בסדר כי לכולם היה עודף להחזיר ודאגתי להגיע עם מזומן.

אה, היו גם בירות:
  • יצא לי בפסטיבל להיתקל לראשונה במבשלת ״מאיבירוביץ׳״, שלה יש בירות משמעותית יותר טובות מהשם שלה. טעמתי את ה-IPA שלהם שהציג טעם מאוד מאוזן בין המרירות והפירותיות של הז׳אנר. טעמתי גם את הסטאוט שהיה, כצפוי מסטאוט, בעל טעם קלוי ומריר אך עם גוף מלא יחסית שהפך אותו לדי מעניין.
  • את "הדובים" לא יוצא לי לפגוש כמעט, אך לשמוע עליהם יוצא לי הרבה. בעמדה שלהם יצא לי לטעום את האינדירה, IPA מאוד טעים שהטענה היחידה שלי כלפיו היא שלא היה בו הרבה יותר מעבר למרירות, ובעמדת המיובאות היה את הדוקטור שלהם, APA שיותר חיבבתי כיוון שהיה בו ספקטרום טעמים יותר מעניין.
  • עוד שחקן חדש ומעניין שנכח היה בירלה שבאו עם מגוון בירות לא קטן. מכל הקולקציה חיבבתי את ה- IPA שלהם ששם יותר דגש על הצד הפירותי של הז׳אנר.
  • "לפינג בודהה" (שאני מבליח אותם כאן למשפט אחד בלבד) הביאו את ה-Blackberry Summer Ale, פייל אייל מוצלחת, קיצית ומרעננת המתובלת בפטל שחור.
  • בנימת הבירות המרעננות המתובלות, אזכיר את ה- Gopher's Scottish ale שהיא אומנם לא חדשה, אבל יום קודם חלקתי אותה עם חברים ביום הסטודנט של ת״א שאמרו שהיא ״הבירה הטובה ביותר שאי פעם טעמו״. כל הכבוד.
  • בגזרת המיובאות הייתה אכזבה כללית (או לפחות חוסר בהפתעות חיוביות). היבואן היחיד שהגיע היה Žatec, אז ניסיתי רק כדי להיות בטוח את Celia, הבירה נטולת הגלוטן של המבשלה, וכן, זה לא משהו (אני מניח שאם הייתי חולה צליאק לא הייתי כזה בררן, אבל אני לא אז אני כן). ציפיתי בכיליון עיניים לסיידר פירות היער של מאגנרס אבל כבר אחרי הלגימה הראשונה נזכרתי שזה מאגנרס ולכן לא הופתעתי מהטעם האנמי והמלאכותי. אני זוכר את Florreffe לרעה, אז אני לא מבין למה טעמתי את הפרימה מיור שלא הייתה טעימה במיוחד.

אם לסכם, היה אחלה. יוזמה ברוכה ומצויינת שמישהו צריך להמשיך בצורה כזו או אחרת. כרגע הפסטיבל הקרוב שאני יודע עליו הוא פסטיבל הבירה בירושלים שבסוף אוגוסט. מצד אחד, אשמח אם מישהו יודיע לי על פסטיבלים שיבואו לפני זה; מצד שני אני נוסע לטיול של 5 שבועות במערב אירופה כך שלא בדיוק חסרים לי מקורות להתנסויות בירה חדשות, אבל זה סיפור (או סיפורים) לזמן אחר.


בפעם הבאה

ביקורת קצרה על צמד פאבים בעלי אופי מעט רוסי בראשל״צ או ביקורת על ה"קוקה" האגדי בב"ש.מה שיבוא לי קודם.

Beer: So much more than just a breakfast drink.
(Whitstran Brewery sign)

רז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה